Viajebú
965604244
+34965604244
Viajebú
965604244
+34965604244
TRAM 2 PART 2: TERRES DE CONTRASTOS: DE LA HISTÒRIA VIVA A LA NATURA SENSE LÍMITS
Preu per persona des de 1.345 €

TRAM 2 PART 2: TERRES DE CONTRASTOS: DE LA HISTÒRIA VIVA A LA NATURA SENSE LÍMITS

Des de
1.345 €
Preu per persona
Des de
1.345 €
preu per persona

Descripció

Embarca’t en un viatge inoblidable per Tàrraco i la Costa Daurada, on exploraràs amfiteatres romans, museus arqueològics i necròpolis paleocristianes, degustaràs reinterpretacions de la cuina tarragonina i brindaràs amb vermut a les botigues modernistes de Reus. Gaudeix d’un pícnic entre vinyes a Raimat, viu un capvespre en catamarà amb cava i tanca el dia amb un sopar marinera a Salou. Un recorregut que uneix història mil·lenària, patrimoni urbà, enogastronomia local i relax a la vora del Mediterrani.

Visitant

DIA 9: RUTES DE TRADICIÓ: CULTURA IBÈRICA, SABERS ARTESANS I NATURA VIVA
DIA 9: RUTES DE TRADICIÓ: CULTURA IBÈRICA, SABERS ARTESANS I NATURA VIVA

08:00 – Esmorzar a l’allotjament rural

09:00 – Visita al Castellet de Banyoles i al Centre d’Interpretació dels Ibers

  • Restes ibèriques en altura amb vistes al riu Ebre.
  • Tipologia: Cultura / Història antiga

10:45 – Viveu un dia amb la nostra brigada de rucs bombers

  • Interacció i recorregut educatiu amb aquests animals guardians dels boscos.
  • Tipologia: Cultura / Medi ambient

12:30 – Visita al molí d’oli, oliveres mil·lenàries i tast

  • Recorregut pel procés tradicional de l’oli i tast amb pa i tomàquet.
  • Tipologia: Enogastronomia / Tradició rural

14:00 – Dinar amb taller de clotxa (pa camperol farcit)

Activitat participativa en entorn rural amb cuina a foc obert.

Menú suggerit:

  • Entrant: Clotxa elaborada durant el taller
  • Principal: Conill a l’all amb patates de l’hort
  • Postre: Iogurt de llet d’ovella amb melmelada de figues
  • Maridatge: Vi negre jove D.O. Catalunya + mistela casolana

15:30 – Ruta fluvial pel riu Ebre a bord del llaüt tradicional

  • Navegació interpretativa sobre flora, fauna i oficis del riu.
  • Tipologia: Natura / Tradició fluvial

16:45 – Visita a la Reserva Natural de Sebes

  • Itinerari entre llacunes, passarel·les, aus aquàtiques i cavalls de la Camarga.
  • Tipologia: Natura / Fauna

18:00 – Tornada a l’allotjament rural

20:30 – Sopar a l’allotjament

Proposta de cuina sostenible i de proximitat amb productes de l’Ebre i horta ecològica.

Menú suggerit:

  • Entrant: Amanida tèbia de llenties ecològiques amb hortalisses
  • Principal: Truita de l’Ebre al papillote amb herbes fresques
  • Postre: Peres al vi negre amb canyella
  • Maridatge: Vi blanc D.O. Catalunya + ratafia artesana

22:00 – Activitat nocturna opcional: passeig interpretatiu a la llum de la lluna

  • Recorregut guiat per l’entorn rural amb explicacions sobre fauna nocturna i constel·lacions.
  • Tipologia: Natura / Oci nocturn


DIA 10: PAISATGES DE VI, CARTOIXES I OLIVERES MIL·LENÀRIES
DIA 10: PAISATGES DE VI, CARTOIXES I OLIVERES MIL·LENÀRIES

08:00 – Esmorzar i check-out

09:00 – Visita a la Cartoixa d’Escaladei

  • Recorregut gui­at pel monestir cartoixà, cuna del Priorat vinícola.
  • Tipologia: Cultura / Espiritualitat

10:15 – Cata entre oliveres ancestrals

  • Degustació d’oli amb pa i tomàquet envoltats d’oliveres monumentals.
  • Tipologia: Enogastronomia / Tradició rural

11:30 – Entre vinyes en 4×4 fins a la Catedral del Vi de Cornudella

  • Ruta escènica entre terrasses de vinya i parada a una bodega modernista.
  • Tipologia: Natura / Enoturisme

13:00 – Dinar en restaurant típic a Falset

Seleccionat per la seva cuina amb productes de temporada, embotits, llegums i vi local.

Menú suggerit:

  • Entrant: Amanida de cigrons amb botifarra negra i vinagreta de Priorat
  • Principal: Carrilleres de porc al Montsant amb parmentier de patata
  • Postre: Gelat de vi ranci amb fruits secs caramel·litzats
  • Maridatge: Vi negre criança D.O.Q. Priorat + copa de licor de garnatxa

15:00 – Visita “L’essència del Priorat a Perinet”

  • Cata sensorial i passeig gui­at pels paisatges vitivinícoles de la bodega.
  • Tipologia: Enogastronomia / Paisatge

16:30 – Temps lliure per passejar per La Morera de Montsant

18:00 – Allotjament en casa rural amb encant entre vinyes

20:30 – Sopar a l’allotjament

Cuina d’interior amb reinterpretacions gourmet de plats tradicionals del Priorat.

Menú suggerit:

  • Entrant: Coca de recapte amb pebrots i arenque
  • Principal: Pollastre de pagès a la catalana amb prunes
  • Postre: Crema d’ametlla torrada amb fruits del bosc
  • Maridatge: Vi blanc fermentat en bóta + cava reserva brut nature


DIA 11: DE PASTORS, CALÇOTADES, ESCAPADA RURAL I FILIGRANA ARTESANAL
DIA 11: DE PASTORS, CALÇOTADES, ESCAPADA RURAL I FILIGRANA ARTESANAL

08:00 – Esmorzar i check-out

09:30 – Un dia fent de pastor

  • Ruta a peu amb ramat i explicació d’oficis ramaders tradicionals.
  • Tipologia: Cultura / Natura

11:15 – Escape Room a la natura

  • Joc d’enigmes i pistes en plena muntanya amb temàtica sostenible.
  • Tipologia: Oci actiu / Educació ambiental

12:30 – Tresc&Vino – TreKalçotada

  • Senderisme entre vinyes i dinar a l’aire lliure amb calçots, vi i carns a la brasa.
  • Tipologia: Natura / Enogastronomia participativa

Menú calçotada suggerit:

  • Calçots amb salsa romesco
  • Botifarra amb mongetes del ganxet
  • Taronja de postres
  • Maridatge: Vi jove D.O. Montsant + porró de vi rosat

15:00 – El camí de la filigrana

  • Taller d’introducció a la tècnica artesanal del vidre bufat i filigrana.
  • Tipologia: Cultura / Artesania

16:30 – Tornada a l’allotjament rural

20:00 – Sopar de comiat a l’allotjament

Proposta gastronòmica especial de cloenda, basada en cuina tradicional de muntanya i producte de temporada.

Menú suggerit:

  • Entrant: Crema de bolets amb picatosts al romaní
  • Principal: Cabrit al forn amb verdures rostides
  • Postres: Mousse d’avellana amb cruixent de xocolata negra
  • Maridatge: Vi negre D.O.Q. Priorat + copa de licor de nou

21:45 – Passeig nocturn lliure sota les estrelles pel entorn rural

Tipologia: Oci nocturn / Natura

DÍA 12: PATRIMONIO MINERO, NATURALEZA Y NAVEGACIÓN FLUVIAL
ImatgePròximament

08:00 – Esmorzar a l’allotjament rural i check-out

09:00 – Visita guiada al Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat

  • Recorregut per les galeries antigues i museu etnològic sobre la vida minera.
  • Tipologia: Cultura / Patrimoni industrial

10:30 – Ruta fluvial per l’Ebre a bord del llaüt Lo Roget

  • Travesia en embarcació tradicional amb interpretació de l’entorn natural i patrimonial.
  • Tipologia: Natura / Tradició fluvial

11:45 – Visita a la Reserva Natural de Sebes

  • Sender ecològic entre llacunes i boscos de ribera amb avistament d’aus.
  • Tipologia: Natura / Fauna i flora

13:00 – Dinar en restaurant tradicional a Flix

Cuina de proximitat amb productes de la Ribera, receptes marineres i carns a la brasa.

Menú suggerit:

  • Entrant: pebrots del piquillo farcits de bacallà
  • Principal: costelles de xai a la brasa amb allioli de codony
  • Postres: braç de gitano amb crema de cafè
  • Maridatge: vi negre D.O. Tarragona + mistela de verema tardana

15:00 – Centre d’Interpretació “115 Dies de la Batalla de l’Ebre”

  • Endinsa’t en la memòria de la Guerra Civil amb exposicions multimèdia, maquetes del front i testimonis.

16:15 – Poble Vell de Corbera d’Ebre

  • Recorre les runes de l’antic poble, víctima dels bombardejos, i descobreix com la comunitat manté viva la seva història amb instal·lacions artístiques.

17:30 – Pas amb barca a Miravet

  • Navega en barca tradicional per un tram tranquil del riu, admira els meandres de l’Ebre i contempla la silueta del castell dels templers.

18:45 – El Raval dels Canterers de Miravet

  • Explora el barri excavat a la roca on vivien els terrissers, visita els forns centenaris i aprèn l’ofici en tallers de ceràmica.

20:00 – Sopar a Ascó – sabors de l’Ebre

  • Peix de riu a la brasa i verdures de l’horta local
  • Dolços artesans
  • Vi blanc fresc de la D.O. Terra Alta

22:00 – Allotjament a Ascó

DIA 13 – RUTA MEDIEVAL I SABORS DE L’URGELL
DIA 13 – RUTA MEDIEVAL I SABORS DE L’URGELL

08:00 – Esmorzar a l’allotjament rural i check-out

09:00 – Visita guiada a Montblanc

  • Recorre la muralla medieval, les places amb història i les esglésies més emblemàtiques. Endinsa’t en les llegendes que conformen l’esperit d’aquesta vila fortificada.

10:45 – Ruta aventura a les Coves de l’Espluga (opcional)

  • Explora les coves prehistòriques amb passarel·les il·luminades, descobreix estalactites mil·lenàries i atreveix-te amb una breu incursió d’espeleologia lleugera.

12:30 – Monestir de Santa Maria de Vallbona

  • Admira el majestuós conjunt cistercenc femení: la seva església de línies senzilles, el claustre tranquil i els jardins interiors que conviden al recolliment.

13:45 – Dinar a Guimerà – Cuina tradicional

Degusta especialitats com:

  • Cassola de tros i coca de recapte.
  • Vi D.O. Costers del Segre.
  • De postres, deixa’t seduir pel mató amb mel.

15:30 – Passeig pel nucli medieval de Guimerà

  • Perde’t pels carrers empedrats, creua el pont romànic sobre el riu i contempla l’antiga torre de vigilància.

16:45 – Castell de Ciutadilla

  • Accedeix al castell renaixentista i gaudeix de vistes panoràmiques sobre les planes de l’Urgell.

17:45 – Fortalesa de Verdú

  • Descobreix la cuna del famós “càntir de Verdú” i recorre les muralles mentre coneixes la història de les seves alfareries.

18:45 – Experiència Borges al Mas de Colom

  • Fes un viatge al món de l’oli d’oliva i dels fruits secs de la regió. La visita inclou degustació d’olis premium i productes artesans.

20:00 – Sopar a Tàrrega – Gastronomia local

Tanca el dia amb:

  • Galtes de porc al forn i patates al caliu.
  • Ametllats de Tàrrega.
  • Maridatge D.O. Costers del Segre.

21:30 – Allotjament a Tàrrega

  • Descansa al teu hotel i recarrega energies per al pròxim dia de descobriment.


DIA 14 – TRADICIÓ INDUSTRIAL I RIQUESA NATURAL
DIA 14 – TRADICIÓ INDUSTRIAL I RIQUESA NATURAL

08:00 – esmorzar i check-out

09:00 – Museu Trepat (antiga fàbrica Trepat)

  • Descobreix la trajectòria d’aquesta indústria vinculada a la mecanització agrícola catalana i admira el seu patrimoni industrial.

10:15 – Espai Lluís Companys a El Tarròs

  • Un recorregut per la memòria històrica del president Lluís Companys, amb exposicions que narren la seva vida i llegat.

11:30 – vinya Els Vilars a Arbeca

  • Visita els vinyes en un entorn de poblats íbers i gaudeix d’una cata de vins locals.

12:45 – cooperativa arbequina: visites i cata d’oli

  • Participa en una explicació de la producció d’oli d’oliva i prova diferents varietats a la cooperativa local.

13:30 – dinar a Arbeca – oleoturisme

  • Degusta pa amb tomàquet i oli arbequí, truita amb suc i un postres d’ametlla. Vi jove D.O. Costers del Segre.

15:00 – fortalesa dels Vilars d’Arbeca

  • Explora aquest jaciment íber, famós per la seva imponent muralla circular i la seva importància arqueològica.

16:00 – La Manreana Parc (activitat opcional)

  • Visita aquest parc de natura i granja-escola a Juneda, ideal per a famílies i amants dels animals.

17:15 – Celler Clos Pons a L’Albagés

  • Coneix aquesta bodega sostenible i gaudeix d’una cata de vins ecològics en un entorn respectuós amb el medi ambient.

18:30 – Enciclopèdia Mural d’Ivars d’Urgell

  • Recorre els murals a l’aire lliure que il·lustren la història i la cultura popular d’aquest municipi.

19:15 – Estany d’Ivars i Vila-sana

Submergeix-te en la reserva natural, perfecta per a l’observació d’aus i el contacte amb la biodiversitat.

20:30 – sopar a Ivars d’Urgell – cuina de l’Urgell

  • Conill a la brasa amb allioli, verdures escalivades
  • Coca de llardons.
  • Vi de la D.O. Costers del Segre.

22:00 – allotjament a Ivars d’Urgell


Dia 1: Tarragona
Dia 2: Tarragona
Dia 3: Tarragona
Dia 4: Tarragona, Bellmunt del Priorat, Flix, Ascó
Dia 5: Ascó, Montblanc, Tàrrega
Dia 6: Tàrrega, Lleida
Dia 7: Lleida
  • Guia professional durant les visites específicament indicades com a guiades.
  • Allotjament en hotels amb encant, incloent esmorzar diari.
  • Visites guiades a llocs d’interès històric i cultural.
  • Dinars en restaurants típics que el nostre equip de producte ha considerat una experiència gastronòmica per si mateixa, oferint cuina tradicional basada en les tradicions i en producte km0 de la zona. Mostrem l'especialitat o el menú degustació, tot i que el client pot decidir el menú. Opcions veganes i infantils disponibles amb reserva prèvia.
  • Sopars a l'hotel. “El nostre equip de producte ha seleccionat acuradament els millors hotels boutique de somni, que realcen cada detall del seu encant oferint experiències úniques en tots els seus serveis, des de la càlida benvinguda fins a l'exquisida gastronomia local i les activitats més inspiradores, convertint cada estada en un record inoblidable.” El menú es concretarà abans del viatge. Opcions veganes i infantils disponibles amb reserva prèvia.
  • Assegurança bàsica de viatge


  • Dinars (pagament directe).
  • Begudes durant els àpats i sopars.
  • Despeses personals i compres.
  • Excursions opcionals no incloses.
  • Entrades a esdeveniments addicionals.
  • Propines i despeses no especificades a l'itinerari.
Contacta amb nosaltres